Kwasten

Zo leuk kan schilderen zijn

De juiste kwast kopen voor je klus 

Het mooiste schilderwerk valt of staat met de juiste kwasten. Bij Versluis vind je daarom een ruim assortiment professionele kwasten voor iedere klus. Onze kwasten zijn gemaakt van ofwel synthetisch of zuiver haar, of een mix van beide.

Professionele kwasten 

Onze professionele kwasten zijn beschikbaar in verschillende maten, materialen, toepassingen, lengtes en zelfs merken. Zo kan je altijd de juiste kwast kiezen voor jouw verfklus. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar de perfecte kwast voor het aanbrengen van muurverf, olie en beits, of verf op basis van terpentine of juist op waterbasis. Versluis beschikt onder andere over ronde kwasten, platte kwasten, blokwasten, beits kwasten en velen andere kwasten.

Welke kwast bij welke verf?

Zoveel klussen zoveel kwasten. Begin bij de keuze voor je kwast bij het type verf dat je gaat gebruiken. Voor watergedragen verf (acrylverf) kun je prima synthetische kwasten gebruiken. Voor Alkydverf (op terpentinebasis) gebruik je het beste een kwast met zuiver zwart varkenshaar, maar hier zijn ook synthetische varianten van. Er zijn ook kwasten speciaal voor beits. In de winkel staat per kwast precies aangegeven waar hij geschikt voor is. Mocht je er niet uitkomen, vraag gerust om advies!

Ronde kwasten of platte kwasten?

Kwasten zijn er in allerlei vormen en maten en de beste kwast hangt helemaal af van jouw verfklus en persoonlijke voorkeur. Voor blanke lakken of beitsen raden we een platte kwast aan, voor muurverf op bijvoorbeeld een structuurmuur gebruik je het beste een grote blokkwast. Die is ook prima geschikt voor het verven van schuttingen of ongelijke ondergronden. Ook voor het aanbrengen van voorstrijk is de blokkwast de beste optie. Voor precisieklusjes kan je het best een kleine ronde kwast, patentpuntkwast of een penseel gebruiken. De ronde kwast is het meest veelzijdig en wordt gebruikt voor het schilderen van deuren, kozijnen en hekwerken.

Onze merken kwasten

We hebben verschillende kwastenmerken in ons assortiment. Kies bijvoorbeeld voor de vertrouwde kwaliteit van huismerk VEBA, of geniet van het schilderplezier met ons huismerk Flensburg. We beschikken ook over andere merken, zoals Copenhagen. Zo heb je altijd iets te kiezen.

Koop jouw kwasten tegen de scherpste prijzen maar profiteer bovenal van het gratis persoonlijke advies in de winkel. Voor het échte schilderwerk ga je naar Versluis.

 

"Zo leuk kan schilderen zijn"

VERTROUWDE KWALITEIT

Voor de perfecte kwast ga je naar Versluis

Uw verfwinkel voor deskundig advies