Met deze tips laat je je woonkamer groter lijken met de juiste verfkleur

01 september 2023 om 14:00

Het kiezen van de juiste verfkleur is al een klus op zich. Welke kleur vind je mooi? Wil je de trends volgen? Hebben jij en je partner dezelfde smaak? Welke kleur past er bij de rest van het huis of meubels? Kies je voor kleur? Of hou je meer van aardetinten? En dan nog de vraag: Hoe laat je je woonkamer groter lijken? Al snel denken we dan aan wit. Gewoon een witte kamer, maar dat hoeft in veel gevallen niet per se zo te zijn. In deze blog delen we wat bruikbare tips om je woonkamer groter te laten lijken met de juiste verfkleur. 

   1. Maak gebruik van een kleurenpalet
    Een kleurenpalet zorgt voor eenheid en rust in je woonkamer. Kleuren die bij elkaar passen. Gebruik dit kleurenpalet voor de muren, vloer en plafond. Het geeft de woonkamer een ruimer gevoel. Gewoon omdat alles klopt qua kleur en bij elkaar past. Gebruik geen donkere kleurenEen donkere kleur geeft je het gevoel dat de ruimte kleiner is. gebruik deze kleur niet zomaar op je muur, vloer of plafond. Het is niet zo dat je helemaal geen donkere kleur kunt gebruiken. Je kunt misschien wat accenten een donkere kleur geven of als je het echt niet kan laten maximaal een muur te verven voor een accent. Maar wil je je er echt op focussen om je woonkamer groter te laten lijken? Vermijd dan de donkere kleuren. 

    Kies voor lichte kleuren
    Denk aan pasteltinten, crème, wit, lichtgrijs, zandkleur, lichte kleuren. Deze kleuren kunnen je helpen om je woonkamer groter te laten lijken. Het betekent niet dat je woonkamer kleurloos moet zijn, maar dat je moet kiezen voor lichtere kleuren. Lichte kleuren reflecteren meer licht en geven je een ruimtelijker gevoel. Iets wat je vooral wil creëren. 

    Kies voor eenvoud
    Probeer het vooral simpel te houden. Gebruik niet te veel verschillende kleuren, structuren en stoffen in je woonkamer. Hou het simpel. Probeer de kleuren in je woonkamer neutraal te houden. Dit creëert een open ruimte die rust uitstraalt en groter lijkt. 

    Optische illusie

    Kan dat in je woonkamer? Jazeker, denk bijvoorbeeld aan horizontale strepen op de muur. Wanneer je gebruik maakt van horizontale lijnen op je muur, lijkt je woonkamer langer dan wat het in werkelijkheid is. Je creëert ruimte. Wanneer je dit wil doen in je woonkamer, kies dan wel voor de lichte kleuren. Je wil nog steeds je woonkamer groter laten lijken. 

    Denk ook aan de lichtinval

    Dit wordt snel vergeten, maar laat het jou niet gebeuren. Test altijd de verfkleur op de muur. De kleur kan er in de ochtend of middag heel anders uitzien dan in de avond in verband met de lichtinval. Test eerst de kleur voordat je de gehele muur verft. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Met de juiste kleur verf kun je veel bereiken. Je kunt de kamer groter laten lijken, maar ook kleiner. Daarom is het belangrijk wanneer je de woonkamer groter wil laten lijken, dat je de juiste kleuren gebruikt. Kies voor de lichte kleuren die meer licht reflecteren en maak gebruik van een kleurenpalet. Wanneer je nog meer uit de kast wil halen kun je kiezen voor een optische illusie. Maar probeer het vooral simpel te houden wanneer je de muren een kleur wil geven. Vergeet niet dat je met de juiste accessoires ook heel veel sfeer kunt geven aan het huis. Een kleurrijke accessoire kun je heel goed stylen in een lichte woonkamer. Niet alles in je woonkamer hoeft gelijk een lichte kleur te krijgen, maar omdat je muren zo aanwezig zijn in je woonkamer, is het belangrijk om deze niet te opvallend te maken wanneer je je woonkamer groter wil laten lijken.

Laat je adviseren

Bezoek onze vestiging in Barendrecht

Meer nieuws