Schuurmaterialen

Schuurpapier, schuursponzen en schuurpads

Schuurmaterialen

De beste schuurmaterialen? Van schuurvellen en schuurrollen tot elektrisch gereedschap, voor iedere klus het juiste materiaal. Zo vind je in onze winkel producten van 3M, Metalino, Rupes, Sia en ons eigen merk VEBA.

Schuurpapier in vellen, rollen, stroken & schijven 

Een perfecte schilderklus begint bij de basis: het schuurwerk. Met het juiste schuurpapier in de juiste vorm en met de juiste korrel zorg je voor de ideale ondergrond om verf pakkend en blijvend aan te brengen. Heb je een schilderklus, zorg er dan voor dat de ondergrond netjes en egaal is voordat je begint met schilderen. Voor een kleine klus pak je gerust een schuurpapiertje om met de hand te schuren. Voor de grotere verfklus kun je ook kiezen voor een schuurmachine met bijbehorend schuurpapier. In ons assortiment hebben we onder andere schuurpapiervellen, schuurpapierrollen, schuurstroken en schuurschijven.

Schuursponzen & schuurpads 

Ons schuurmaterialen-assortiment gaat verder dan de vellen, stroken en schijven. Bij Versluis kun je ook terecht voor de stevigere schuursponzen en schuurblokken of huishoudartikelen. Denk hierbij aan metalen pannensponzen. Vraag vooral in onze winkel naar het assortiment, en vraag om advies voor jouw speciale klus.

Soorten korrel

Schuurpapier wordt ingedeeld op de grootte van de korrel. Hoe grover de korrel,  hoe meer materiaal je in één keer weghaalt. Voor het beste schuur- en schilderresultaat werk je altijd van grof naar fijn. Zo haal je eerst de grove oneffenheden weg, en werk je naar een superglad resultaat toe.

De korrelgrootte wordt aangeduid met een cijfer. Hoe hoger het getal, hoe fijner het schuurpapier.

  • Korrel 60: grof schuurpapier dat wordt gebruikt voor het verwijderen van roest of een oude afbladderende verflaag.
  • Korrel 80-120: wordt meestal gebruikt voor het afronden van hoeken en het fijner schuren na gebruik van korrel 60.
  • Korrel 120-180: voor het aanbrengen van de grondverf kun je deze korrel gebruiken. Dit fijne schuurpapier is nog grof genoeg voor een goede hechting van grondverflaag.
  • Korrel 200-600: dit zeer fijne schuurpapier is geschikt voor de laatste laklaag. Hiermee maak je je ondergrond perfect egaal.

Schuurpapier nodig?

Het beste schuurpapier voor je verfklus, neem je meteen mee uit de verfwinkel in Barendrecht