5 Tips voor het schilderen van mijn voordeur

08 juni 2023 om 14:00

Je kent misschien de mooie Pinterest plaatjes wel. Een woning met een prachtig geschilderde voordeur. Alles is prachtig gestyled en je krijgt gelijk zin om zelf ook zo’n mooi plaatje te creëren bij je huis. Voordat je gelijk enthousiast wordt en je voordeur wil gaan schilderen, helaas kan dit niet altijd. Wanneer je een huurwoning hebt, heb je je bijna altijd aan de kleur te houden die de woningbouw heeft gekozen. Maar ook bij een koopwoning is het niet altijd vanzelfsprekend dat je jouw eigen voordeur een andere kleur mag geven. Soms heb je hier ook nog te maken met kleurafspraken. Dus controleer eerst altijd of je de voordeur wel een andere kleur mag geven. Je voordeur een (andere) kleur geven kan veel betekenen voor de uitstraling van je woning. Sowieso krijgt het hierdoor een mooie opfrisbeurt. Graag geven wij je vijf tips voor het schilderen van je voordeur. Bij het schilderen van je voordeur zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. De verf moet tegen een stootje kunnen en tegen heel wat regenbuitjes. 

 1. Maak het oppervlak schoon
  We zeggen het eigenlijk bij elke verfklus, maar o wat is het belangrijk om eerst het oppervlak te reinigen. Bij een voordeur is het helemaal belangrijk om het oppervlak eerst te reinigen. Je merkt het al wanneer je normaal gesproken je voordeur schoonmaakt. Je vindt er altijd veel zand en stof. En juist deze dingen wil je niet tegenkomen wanneer je verft. Daarom is het heel belangrijk dat je de voordeur eerst grondig schoonmaakt.
 2. Schuren
  Schuur de deur licht op. Het is niet nodig dat je alle verf eraf schuurt, maar het is wel een belangrijke stap dat je de voordeur licht opschuurt. Gebruik een plamuur om eventuele gaten en scheuren mee te vullen.
 3. Gebruik een primer
  Zeker bij een voordeur is het verstandig om gebruik te maken van een primer. Een voordeur moet tegen een stootje kunnen. Hoe vaak gebeurt het wel niet dat er iets tegenaan stoot? Een primer zorgt ervoor dat de verf beter hecht aan het oppervlak. Het voorkomt dat de verf gaat bladderen. Wanneer de verf loslaat, geeft dit een onverzorgde uitstraling. Dit is zonde van je mooie woning. Daarom is het gebruik van een primer zo belangrijk. De verf blijft veel beter zitten.
 4. Gebruik een verfsoort die geschikt is voor buitengebruik en die hecht op de ondergrond van je deur. Twijfel je over de verfsoort die je moet gebruiken. Vraag dan altijd om advies in de winkel. Het is belangrijk dat je de juiste verfsoort kiest. Wanneer je dit niet doet, kan het gebeuren dat de verf niet goed zal hechten en dat het misschien los gaat laten. Dit is ontzettend zonde van al je werk, de kosten die je er in hebt gestoken en de deur zelf. Daarom, kies de juiste verfsoort. Ook is de kleur van de voordeur belangrijk. Moet je voor een kleur kiezen die bij de rest van de wijk past, of ben je helemaal vrij om een mooie kleur uit te kiezen? Welke kleur past bij je woning? Wat vind je mooi?
 5. Gebruik de juiste techniek
  Gebruik het juiste materiaal om je voordeur te schilderen. Gebruik hiervoor een verfroller om de verf gelijkmatig aan te brengen. Begin bij de randen van de deur en werk naar de binnenkant toe. Heb je de eerste laag geverfd? Dan is het belangrijk dat je de verf goed laat drogen. Laat deze laag dan ook volledig drogen. Dit is echt belangrijk, want wanneer je dit niet doet, zul je de eerste laag beschadigen. Het drogen van de verf kan een paar uur tot een dag duren. Dit ligt aan de temperatuur en vochtigheid buiten. Wanneer de eerste laag volledig is gedroogd, kun je een volgende laag aanbrengen wanneer dit nodig is.

Deze vijf tips zullen jou erbij helpen om je voordeur te verven, maar er zijn nog wat tips die we met je willen delen. 

 • Verf wanneer het droog en zonnig is. En let er op: kies voor een dag met weinig wind. 
 • Verwijder de deurknop en sloten. Dit maakt het schilderen een stuk makkelijker
 • Bescherm de omgeving. Dek de grond af met afdekfolie of kranten, zodat de verf daar niet terechtkomt. 

 

We hebben heel wat tips met je kunnen delen over het schilderen van je voordeur. Daarmee hopen we dat je goed voorbereid aan de slag kunt gaan. Een opgeknapte voordeur, een frisse uitstraling. We hopen dat deze vijf tips jou zullen helpen bij het schilderen van je voordeur. Wie weet is jouw voordeur het volgende inspirerende Pinterest plaatje.

Laat je adviseren

Bezoek onze vestiging in Barendrecht

Meer nieuws