7 stappen om een gestucte muur te verven

27 april 2023 om 10:16

Is jouw komende klus een gestucte muur verven? Met deze tips kun jij op een eenvoudige manier een mooi eindresultaat behalen. Een goede voorbereiding hierin is heel belangrijk.  In deze blog bespreken we zeven stappen die jou erbij helpen om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen bij het verven van een gestucte muur. Doe er je voordeel mee.

 1. Voorbereiding
  In deze stap verwerken we verschillende momenten van voorbereiding. Voordat je de muren gaat verven is het belangrijk dat je eerst wat voorbereidingen treft zodat je een mooi resultaat krijgt.

  Plak de vloer goed af
  Alles wat je niet geschilderd wil hebben plak je af. Zo ook je vloer. Zorg ervoor dat je stevig materiaal gebruikt en dat het goed vastgeplakt zit.

  Maak de muur goed schoon
  Gebruik hiervoor een sopje met warm water en een ontvetter.

  Herstel gaatjes en beschadigingen
  Voordat je de muur gaat verven is het belangrijk dat je alle gaatjes en beschadigingen hersteld. Doe dit net een geschikte muurvuller en een plamuurmes.

  Schakel de stroom uit
  Schakel de stroom uit en controleer of de stroom ook daadwerkelijk uitgeschakeld is. Je kunt de stopcontacten en afdekplaatjes verwijderen wanneer de stroom is uitgeschakeld.

  Maak de verfrollers nat
  Dit doe je met lauwwarm water. Kijk gelijk of er geen loszittende pluisjes aan zitten, verwijder deze gelijk voor een zo mooi mogelijk resultaat. 
 2. Voorstrijken
  Om een nieuw gestucte muur te verven is het belangrijk dat je de muur eerst voorstrijkt. Wanneer je dit doet, verminder je de zuigende werking van de muur, dekt de verf een stuk beter en heb je minder verflagen nodig. Gebruik voor de randen een blokkwast en voor het grote gedeelte van de muur een verfroller. Zorg ervoor dat je de muur goed laat drogen. 
 3. Verf eerst de randen
  Wanneer de muren goed droog zijn kun je de muren gaan verven. Meng de verf goed en schenk het in een verfbak. Voor de randen van de muur gebruik je een blokkwast en voor de hoeken gebruik je een ronde kwast. Zorg ervoor dat je kwast voldoende verf heeft opgenomen en verf de randen. Wees niet te zuinig. 
 4. Verf de muur
  De grote stukken van de muur verf je met een verfroller. Het is makkelijker om dit te doen met een telescoopsteel. Rol de verfroller door de verf en controleer of de verf goed verdeeld is over de verfroller. Wees hierin ook niet te zuinig. 
 5. Maak vierkanten
  Maak denkbeeldige vierkanten op de muur van zo’n 1 m² en verf deze. Zorg ervoor dat de stukken elkaar goed overlappen zodat de verf goed verdeeld wordt over de muur. Verf van boven naar beneden en van links naar rechts. Wanneer je een paar blokken hebt geverfd, rol je de verfroller nog eens goed van boven naar beneden om de vlakken extra goed met elkaar te verbinden. 
 6. Tweede verflaag
  Doe dit alleen wanneer dit nodig is. Wanneer de muur goed gedroogd is, kun je een tweede verflaag aanbrengen. Kijk op de verpakking van de verf hoe snel de verf overschilderbaar is.

Verwijder alle verfresten

Je muur is geverfd. Nu nog de taak om alle verfresten te verwijderen. Wacht zeker niet te lang met het verwijderen van de tape. Doe dit wanneer de verf nog niet is opgedroogd. Hoe langer je wacht, hoe meer schade je kunt aanbrengen. 

Wanneer je al deze stappen hebt doorlopen, is het tijd om te genieten van het eindresultaat. Vergeet niet, je bent geen professional. Je doet gewoon ontzettend hard je best om een mooi resultaat te behalen. Hoe vaker je het doet, hoe mooier het resultaat zal worden. Elke professional heeft ook zijn eerste klus gehad en is door veel te oefenen veel beter geworden in zijn werk. Wij wensen je vooral heel veel klusplezier!

Laat je adviseren

Bezoek onze vestiging in Barendrecht

Meer nieuws