Dit zijn de kleurtrends voor je woonkamer in 2023

11 mei 2023 om 13:03

Een nieuwe kleur op de muur, andere gordijnen, een andere kleur accessoires. Een nieuwe kleur in je woonkamer geeft je woonkamer gelijk een hele andere uitstraling. Je woonkamer een andere kleur geven is niet iets wat je ieder jaar doet. Wel is het fijn wanneer je de woonkamer wil veranderen, dat je weet wat op dat moment de kleurtrends zijn. Het uitkiezen van een kleur kan soms nog best lastig zijn. De kleurtrends van het jaar kunnen je bij deze keuze helpen. Misschien word je nog wel verrast door de trends van dit jaar.

Natuurtinten

Net als vorig jaar zullen ook dit jaar de natuurtinten weer favoriet zijn met een kleine uitschieter met wat meer kleur. De kleuren van 2023 zijn geïnspireerd door de natuur. Denk aan de kleuren van de zee, de bossen, het strand, de heide. Kleuren die rust uitstralen. Het natuurlijke kleurenpalet blijft in 2023 een trend. Aardetinten als zandkleur, beige en taupe zie je dit seizoen veel terugkomen. Dit zijn de kleuren wanneer je van een rustige woonkamer houdt. Laat je vooral niet gek maken door de heftige kleuren die je tegen kunt komen. De natuurtinten zijn dit seizoen zeker een trend.

Natuurlijk geel

Een kleur die positiviteit uitstraalt, een natuurlijke geeltint. Deze kleur verbindt de woonkamer met de natuur. 

Blauw

Geen felle kleur blauw of baby blauw, maar een rustgevende kleur blauw. Denk bijvoorbeeld aan de kleur nachtblauw. Deze kleur blauw past bij een modern interieur en is mooi te combineren met wat zachtere kleuren. Tip: Verf een muur met deze kleur als de accentkleur van de woonkamer. Je maakt hiermee een soort van statement. Omdat het een warmere kleur blauw is, zal het niet te heftig overkomen. 

Ook kun je dit seizoen meer kleur gaan toevoegen in je interieur. Niet alleen de natuurtinten en het rustgevende blauw zijn dit seizoen een trend, ook de volgende kleuren passen in de trend van 2023. 

Groen en paars

Juist deze twee kleuren bij elkaar gaan heel goed samen. Dit zijn twee kleuren met veel contrast en daarom passen deze twee kleuren zo goed bij elkaar. Denk bijvoorbeeld aan een groene muur en paarse accessoires in huis. Deze twee kleuren zorgen samen voor een warme uitstraling. Natuurlijk zijn dit kleuren wanneer je wat meer durft. Maar als je er stoer genoeg voor bent is het een gave combinatie om je woonkamer mee te vernieuwen. Durf jij het aan?

Viva magenta

Dit is de pantone kleur van het jaar 2023. Deze hybride kleur bestaat uit een mix van rood, roze en paarstinten en behoort tot de kleurfamilie magenta rood. Deze kleur is een echte blikvanger in je woonkamer. 

De kleurtrends zijn er om je te inspireren. Ze kunnen je helpen om een nieuwe kleur voor in je woonkamer uit te kiezen. Het fijne aan de kleurtrends is, dat ze gemakkelijk te vinden zijn in verfkleuren of accessoires. Wanneer je kleuren van buiten de kleurtrends wil gebruiken kan het soms zo zijn dat je moet zoeken. De kleurtrends kunnen vooral dienen als houvast, zeker als je het zelf lastig vindt om een mooie kleur uit te kiezen voor je woonkamer. Maar als knalrood of roze jouw lievelingskleur is en je deze kleur heel graag op de muur wil aanbrengen of aan je interieur wil toevoegen, moet je dat natuurlijk gewoon doen. De kleurtrends zeggen niet wat je moet doen. Jij mag natuurlijk nog altijd zelf bepalen welke nieuwe kleur jij op je muur wilt. De trends van 2023 zijn een leuke inspiratie voor een nieuwe kleur in je woonkamer. Welke kleur spreekt jou het meeste aan van de kleurtrends van 2023?

Laat je adviseren

Bezoek onze vestiging in Barendrecht

Meer nieuws