Waarom kiezen voor hoogwaardige verf de moeite waard is: de voordelen van investeren in kwaliteitsverf voor een langdurig en professioneel resultaat.

24 augustus 2023 om 14:00

Is het de moeite waard om een kwaliteitsverf te gebruiken voor je verfklus? Misschien vraag jij je het ook weleens af. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende verfmerken waar je uit kunt kiezen. Wanneer je investeert in een hoogwaardige verf, brengt deze sowieso voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan een professioneel en langdurig resultaat. 

Waarom kiezen voor een hoogwaardige verf de moeite waard is en welke voordelen deze verf nog meer met zich meebrengt, lees je in dit artikel. 

   1. De keuze van hoogwaardige verf kan een groot verschil maken in het eindresultaat van je verfklus. Bij het schilderen van je woning, je bedrijfspand of een ander oppervlak streef je naar een resultaat dat er niet alleen mooi uitziet, maar ook duurzaam is en er professioneel uitziet. Op het moment zijn er veel budget verfsoorten op de markt. Dit klinkt misschien verleidelijk, maar over het algemeen zijn deze niet duurzaam en geven ze niet het gewenste resultaat. Een hoogwaardige verf kan een grotere investering zijn, maar biedt veel meer voordelen dan een budgetverf. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de voordelen van het kiezen voor een hoogwaardige verf.

    Duurzaamheid

    Een hoogwaardige verf is beter bestand tegen vlekken, slijtage en verkleuring door blootstelling aan zonlicht of vocht. Dit komt doordat deze verf doorgaans hoogwaardige bindmiddelen, pigmenten en harsen bevat die een hogere mate van duurzaamheid bieden. Door deze verfsoort te gebruiken is er minder onderhoud nodig en behoudt je langer zijn frisse uitstraling. Je hoeft dus minder snel een extra laag aan te brengen. 

    Betere dekking

    Met een kwaliteitsverf heb je minder lagen verf nodig om een gelijkmatige afwerking te bereiken, dit komt doordat deze verf een betere dekking biedt. Een hoogwaardige verf zorgt ervoor dat je geen doorschijnende plekken krijgt, het geeft geen vlekken en het zorgt voor een egale kleur. Een groot voordeel van deze verf is dat de kleur langer mooi blijft, zelfs na een langere tijd. Dit zorgt er ook voor dat een kwaliteitsverf in sommige gevallen goedkoper uit kan vallen dan een goedkope verf met minder kwaliteit. Omdat een hoogwaardige verf sneller dekt, heb je er minder van nodig. Dit bespaart weer in de kosten.

    Gemakkelijk aan te brengen
    Omdat een kwaliteitsverf over het algemeen een betere samenstelling en viscositeit heeft, is het gemakkelijker aan te brengen. De verf glijdt soepel over het oppervlak, geeft geen klonten en laat geen strepen achter. Daarbij droogt het gelijkmatig op, wat zorgt voor een strakke afwerking. Dit alles zorgt voor een professionele uitstraling en maakt het schilderproces een stuk efficiënter. 

    Langdurig plezier van glans en kleur

    Nog een mooi voordeel van hoogwaardige verf is dat het langer zijn glans en kleurintensiteit behoudt. Ook wanneer het wordt blootgesteld aan extreme elementen. De verf vervaagt niet, wordt niet dof na verloop van tijd en het bladdert niet af. Je hebt uiteindelijk veel langer plezier van de verf, zonder dat je het regelmatig een nieuwe verflaag hoeft te geven. 

    Vermindert impact op luchtkwaliteit
    Een kwaliteitsverf is vaak VOS-arm of zelfs VOS-vrij (VOS = vluchtige organische stoffen). Een goedkopere verf kan wel VOS bevatten. Deze stoffen komen vrij tijdens het droogproces en kunnen de binnenluchtkwaliteit aantasten. Dit is vooral belangrijk voor mensen met ademhalingsproblemen of allergieën. 

    Professioneel resultaat
    Alle voordelen op een rijtje:

    • Bestand tegen vlekken, slijtage, verkleuring
    • Betere dekking
    • Er zijn minder verflagen nodig
    • Makkelijk aan te brengen
    • Heeft geen klonten
    • Geeft geen strepen
    • Droogt gelijkmatig op
    • Zorgt voor een strakke afwerking
    • Behoudt langer zijn glas en kleurintensiteit
    • Vervaagt niet
    • Is VOS-arm of VOS-vrij

Al deze voordelen zorgen voor een professioneel resultaat. Je hebt voor langere tijd plezier van het geverfde oppervlak. 

 

Een hoogwaardige verf draagt bij aan een positieve indruk op bezoekers en verhoogt ook de waarde van het eigendom. Dingen waar je misschien niet gelijk aan denkt, maar deze voordelen krijg je er wel bij. Zo zie je dat een kwaliteitsverf een investering is die zijn waarde op veel manieren bewijst. Een hoogwaardige verf biedt uiteindelijk veel meer voordelen dan een budgetverf. Je hebt hierboven alle voordelen op een rijtje kunnen lezen. Wil je een langdurig en professioneel resultaat bereiken? Gebruik dan een kwaliteitsverf voor je schilderklus. 

Laat je adviseren

Bezoek onze vestiging in Barendrecht

Meer nieuws