5 handige tips bij het verven van je buitenmeubels

31 maart 2023 om 17:47

Het voorjaar is aangebroken. We hebben een lange tijd binnen op onze meubels moeten zitten, maar nu is het eindelijk tijd om veel meer buiten te zijn en om te genieten in de tuin. Wanneer je vooral houten buitenmeubels hebt in de tuin, hebben deze regelmatig wat aandacht of een opknapbeurt nodig. Stiekem is dit best een leuk werkje. Je maakt je tuin klaar voor al die uren die je erin gaat spenderen. Hoe je dit doet zullen we in deze blog met je delen. We geven je vijf handige tips. En voor je het weet kun je genieten op je mooie opgeknapte tuinmeubels.

 1. Kies de juiste verf
  Misschien heel logisch, maar ook heel belangrijk. Regelmatig wordt er nog de fout gemaakt om verf wat niet voor buiten geschikt is op de tuinmeubels te verven. Op het eerste gezicht kan het er misschien prima uitzien, maar verf wat alleen voor binnen is geschikt is niet bestand tegen vochtig weer en regen. Wat er op het eerste gezicht misschien mooi uitzag, zal na loop van de tijd heel snel lelijk worden. Dit is zonde van je verf, meubel en tijd. Niet doen, gebruik altijd een verf voor buitengebruik.

 2. Voorbereiding
  Reinig de meubels. Vaak gebeurt het dat het meubel het hele jaar door buiten staat. Hierdoor worden de meubels vies en is het belangrijk dat je ze schoonmaakt voordat je begint met verven. Wanneer je dit niet doet, zal de verf minder goed hechten.

  Ook is het belangrijk dat je de meubels eerst licht opschuurt voordat je begint met verven. Ook wanneer je dit doet, zal de verf zich beter hechten aan het oppervlak.

  Gebruik ook een primer voor je buitenmeubels. Een primer zorgt voor een betere hechting en verlengt de levensduur van je verf.

 3. Gebruik de juiste kwasten en rollers
  De verf die je voor buiten gebruikt, vraagt soms ook om andere kwasten en rollers die je voor binnenprojecten gebruikt. Gebruik daarom kwasten en rollers die geschikt zijn voor de verf die je voor buiten gebruikt.

 4. Het aanbrengen van de verf
  Over het algemeen is dit hetzelfde als iets wat je binnen verft, maar we leggen het graag nog even aan je uit. Het is belangrijk dat je de verf gelijkmatig aanbrengt. Breng dunne lagen aan zodat je druipers en lopers kunt voorkomen. Druipers en lopers zien er niet netjes uit. Gebruik dus niet te veel verf. Wanneer je te veel verf op je roller of kwast hebt, veeg je dit af voordat je begint met verven.

 5. Schuren en drogen
  Is het belangrijk dat je tussen de lagen door de verf laat drogen? Ja! Wanneer je de verf niet laat drogen, zul je geen mooi resultaat behalen. Laat de verf dus goed drogen tussen de lagen door. Voordat je aan je tweede laag begint schuur je het oppervlak nog licht op. Op deze manier laat je de verf voor de volgende laag nog beter hechten. Elke verflaag laat je goed drogen, ook wanneer je de laatste laag hebt aangebracht. 

Nog een extra tip, maar zeker niet onbelangrijk. Verf je buitenmeubels niet wanneer het buiten vochtig is, als het regent, of als het heel erg warm is. Let op de weersomstandigheden. 

Hoe heerlijk is het wanneer je een hele lente en zomer buiten kunt genieten van je meubels. Wanneer je de meubels op de juiste manier verft en behandelt, kun je er de hele lente en zomer fijn gebruik van maken. Het verven van je tuinmeubels kun je allemaal prima zelf. Het vraagt even wat tijd van je, maar daarna kun je wel heerlijk genieten van je zelf geverfde tuinmeubels. Geniet van dit heerlijke seizoen!

Laat je adviseren

Bezoek onze vestiging in Barendrecht

Meer nieuws