Waarom het gebruik van een primer zo belangrijk kan zijn voor jouw verfproject

03 april 2023 om 14:56

Nog regelmatig wordt er door de thuisklusser voor gekozen om geen primer te gebruiken bij een verfklus. Eigenlijk is dit best zonde voor het eindresultaat, want het gebruik van een primer biedt verschillende voordelen. Alleen zijn we vaak wat ongeduldig en willen we zo snel mogelijk aan de slag gaan. Snel de verf erop en genieten van het eindresultaat. Is dit de beste aanpak? Wij denken dat het zeker belangrijk is om ook een primer te gebruiken tijdens het verven. Dit komt omdat wij de voordelen hier al heel vaak van hebben kunnen zien. We delen graag de voordelen van het gebruiken van een primer met je. Doe er vooral je voordeel mee. 

Het bespaart verf

Of je nu twee of drie blikken verf moet aanschaffen, daar zit best een verschil qua prijs in. Wanneer je eerst een primer gebruikt, kan dit ervoor zorgen dat je minder verf nodig hebt om het oppervlak volledig te bedekken. Geld besparen is altijd fijn, maar tijdens het klussen is het helemaal een fijne bijkomstigheid. 

Het zorgt voor een goede hechting

Misschien heb je het zelf ook weleens ervaren. Je begon je verfklus zonder een primer, maar je zag dat de verf zich niet goed hechtte aan het oppervlak. Om die reden had het oppervlak meerdere lagen nodig, omdat je anders niet tevreden was. Eigenlijk had je op dat moment gewoon een primer nodig. Een primer zorgt voor een goede hechting tussen de verf en het oppervlak. Hierdoor heb je minder verf nodig. De hechting zorgt er ook voor dat de verf niet afbladdert of loslaat. 

Het geeft een betere dekking

Gebruik vooral een primer wanneer je een lichte verfkleur op een donkere ondergrond aanbrengt. De primer zorgt voor een betere dekking. Hierdoor heb je ook weer minder verf nodig, hoef je minder lagen aan te brengen en bespaard dit geld. 

Het biedt bescherming

Wanneer het oppervlak dat je wil gaan verven oud is, is beschadigd, of vlekken heeft, is het belangrijk om een primer te gebruiken. Een primer biedt namelijk bescherming aan het oppervlak tegen roest, vocht, corrosie en andere schadelijke elementen. 

Je hebt minder verlagen nodig

Hier kunnen we wel wat voordelen van opnoemen, maar een van de fijnste is misschien nog wel: Het bespaart je heel veel tijd en werk. Omdat een primer zorgt voor een goede hechting, kan het er voor zorgen dat je minder lagen verf nodig hebt. Dit is alleen maar een voordeel wanneer je snel te werk wil gaan. Wanneer je minder lagen verf nodig hebt, bespaard dit je veel tijd. Je bent dus sneller klaar. 

Het zorgt voor een mooiere kleur

Heb je het weleens meegemaakt dat je een mooie kleur had uitgekozen, maar wanneer je het oppervlak geverfd had het resultaat niet was wat je gehoopt had? Misschien miste je een primer. Zoals je al hebt kunnen lezen zorgt een primer voor een betere dekking. Vooral wanneer je een lichte kleur op een donkere ondergrond gebruikt, maar een primer kan ook de kleur die je aanbrengt verbeteren. Het kan helpen om kleurverschillen te verminderen en de kleur gelijkmatiger maken. 

Het voorkomt vlekken

Vlekken wil je te allen tijde voorkomen. Want hoe vervelend is het om dagelijks naar vlekken te moeten kijken? Dat wil je niet. Een primer zorgt ervoor om vlekken op het oppervlak te voorkomen. Wanneer je schildert over bestaande vlekken of oude verf heb je een primer nodig. Wanneer je een primer gebruikt, is de kans op vlekken veel kleiner dan wanneer je geen primer gebruikt. 

Zoals je kunt lezen biedt een primer veel voordelen. Je krijgt er een mooier resultaat door, het bespaart je geld en ook heel wat tijd. Misschien heb je nog nooit met een primer gewerkt, maar als jij echt het gewenste resultaat wil behalen is het zeker een aanrader om bij je volgende verfklus een primer te gebruiken voordat je gaat verven.

Laat je adviseren

Bezoek onze vestiging in Barendrecht

Meer nieuws