Kleurrijke ideeën voor het verven van kindvriendelijke ruimtes.

11 oktober 2023 om 14:05

Een wereld van verbeelding en kleur, een plek waarin kinderen heerlijk kunnen spelen, zich vrij voelen, kunnen leren en dromen. Een kindvriendelijke ruimte verven, het biedt je een geweldige kans om een omgeving te creëren die stimuleert en levendig is. Een ruimte die de creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen voedt. De mogelijkheden in deze ruimte zijn eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van een regenboog met prachtige kleuren, kinderen zijn er gek op! Of gewoon een hele gave gekleurde muur met sterke accenten. Waar jij als volwassene misschien een beetje terugdeinst van felle kleuren, wordt bij kinderen juist de nieuwsgierigheid gewekt. Kinderen kijken hier heel anders naar. In dit artikel delen we de leukste kleurrijke ideeën om kindvriendelijke ruimtes te verven en hoe deze ontwerpen de creativiteit in de kinderen naar boven haalt.

Kleurrijke ideeën voor het verven van een kindvriendelijke ruimte.

Een omgeving van kleurrijke strepen
Je kunt een kleurrijk feest creëren door horizontale of verticale strepen van verschillende kleuren te schilderen. Deze strepen wekken interesse bij het kind op. Het maakt de ruimte visueel interessant en het voegt levendigheid toe.

Mooie muurschilderingen
Het is natuurlijk ontzettend gaaf voor een kind om een ruimte binnen te stappen waar je in een wereld komt van misschien wel je favoriete sprookjesfiguur, of denk bijvoorbeeld aan mooie dieren, actiehelden of de ruimte. Voor de verbeelding van kinderen werkt dit uitstekend. Transformeer een muur tot een prachtig canvas met muurschilderingen van fantasiewerelden.

Een kleurrijk kleurverloop
Om een mooi kleurverloop te maken, kies je een basis- en een accentkleur uit en verf je een kleurverloop op de muur. Dit kleurverloop voegt dynamiek en diepte toe aan de ruimte.

Zachte pastelkleuren
Voor sommige kinderen kunnen veel felle kleuren ook te veel prikkels geven. Voor een rustige uitstraling kun je bijvoorbeeld kiezen voor zachte pasteltinten. Deze kleuren geven voornamelijk een ontspannen en kalme sfeer. Deze tinten kun je bijvoorbeeld mooi toepassen in slaapkamers. Denk aan ruimtes waar het kind sowieso tot rust mag komen.

De wereld van schoolbordverf
Het is misschien je grootste angst. Je kind die een “prachtige” creatie op je muur maakt. Met schoolbordverf hoeft dit geen angst meer te zijn (mits je kind op de juiste plek tekent). Schilder een gedeelte van de muur met deze verf. Je kind kan op deze manier lekker creatief tekenen en schrijven. En wel zonder de muur te beschadigen. Leer je kind vooral op welke plek het wel mag tekenen en op welke plek niet. Schoolbordverf is een groot succes bij de kinderen.

Een monochroom kleurpalet met een opvallend accent
Laten we eerst maar uitleggen wat een monochroom kleurpalet is. Dit palet is een kleurschema dat bestaat uit verschillende tinten in dezelfde basiskleur. Kleuren die allemaal heel mooi bij elkaar passen. Bij dit palet kun je heel mooi een enkelvoudige heldere kleur toevoegen voor een opvallend accent. Dit kan bijvoorbeeld een opvallend kunstwerk zijn of een levendig meubelstuk.

Kleurrijke meubelstukken
Je kunt stoelen, kasten of tafels in levendige kleuren verven om een speelse sfeer te creëren in een kindvriendelijke ruimte, zonder gelijk de hele kamer te schilderen. Zo geef je de ruimte op een simpele manier kleur en contrast.

Contrasterende kleuren
Het klinkt misschien spannend, maar het kan geweldig werken in een kindvriendelijke ruimte. Je kunt contrasterende kleuren combineren zoals paars en oranje om een de aandacht van de kinderen te trekken en om de ruimte een energieke sfeer te geven. Zoek eens op welke contrasterende kleuren je zou kunnen gebruiken.

Natuurlijke kleuren
De naam zegt het al. Kleuren uit de natuur. Deze kleuren geven een rustgevende sfeer. Dit werkt perfect voor een kindvriendelijke ruimte waar het bijvoorbeeld de bedoeling is dat het kind tot rust komt.

Kleurrijke muren, een speels thema, creatieve accenten, zachte en warmere kleuren bieden kinderen een veilige plek om te spelen, dromen en te leren. Je kunt elke simpele kamer omtoveren in een leuke, kleurrijke, creatieve plek waar de verbeelding van de kinderen wordt gestimuleerd en wat ook een blijvende impact zal hebben op de ontwikkeling. Het doel van de omgeving is dat kinderen vrij kunnen zijn en hun creativiteit kunnen ontwikkelen. Of het nu gaat om een kamer met een muurschilderen, een geweldige regenboog of om zachte pasteltinten. Je kunt met een likje verf een prachtige wereld maken voor kinderen waar ze zich goed kunnen ontwikkelen, waar ze kunnen spelen, dromen en tot rust kunnen komen.

Laat je adviseren

Bezoek onze vestiging in Barendrecht

Meer nieuws